[vc_row][vc_column][vc_column_text]
تیروئید و پرمویی: رشد موی اضافه صورت و بدن ناشی از پرکاری تیروئید
وجود مو روی بازوها، زیر بغل و ناحیهی بیکینی در بدن زنان امری طبیعی است و حتی برای زنان وجود پرز در سرتا سر بدن از نوک پا تا فرق سر امری رایج است. زمانی که مو در نواحی دیگر مانند صورت و سینه زنان تیرهتر و یا ضخیم است، نشانهای از پرمویی میباشد. صحبت کردن در مورد این موضوع میتواند خجالتآور باشد. بسیاری از زنان علت پرمویی را نمیدانند. اکثریت زنان در مورد این موضوع با پزشک خود صحبت نمیکنند، زیرا ممکن است این مشکل را به تغییرات در استرس یا ژنتیک نسبت دهند. عملکرد تیروئید میتواند نقش مهمی را در رابطه با رشد بیش از حد مو داشته باشد. برخی از مردان نیز با این مشکل رشد بیش از حد مو سر و کار دارند. تیروئید یک غده تولید کننده هورمون است که مصرف انرژی بدن، اکسیژن و تولید گرما را نیز نظارت میکند. تیروئید توسط غده هیپوفیز کنترل میشود، پرکاری غدهی تیروئید در مردان 10 برابر رایجتر از زنان است و معمولا بین 20 تا 40 سالگی رخ میدهد. غده هیپوفیز فوق العاده فعال نیز میتواند باعث رشد موی اضافی شود.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_accordion style=”style4″][vc_accordion_tab title=”چرا برای رفع و درمان پرمویی، بهترین راه مراجعه به متخصص غدد و متابولیسم است؟”][vc_column_text]
پرمویی میتواند روی عزت نفس زن و چگونه به نظر رسیدن او به عنوان یک زن، و در نتیجه کیفیت زندگیاش، اثر مخربی داشته باشد. در صورتی که موی ناخواسته دارید که ممکن است به یک مشکل هورمونی مرتبط باشد، بدانید که تنها نیستید. تا حدود 15 درصد از تمام زنان جهان موهای اضافی دارند. موی اضافی میتواند نشانهای از این باشد که بدن قصد دارد بفهماند مشکل تیروئید وجود دارد.در این موارد باید به جای رفع موقتی پرمویی، اقدام به درمان علت زمینهای موی اضافی کرد. در این راستا متخصص غدد و متابولیسم در رفع علت ریشهای موی زائد و پرمویی درمان مناسب برای شما را ارائه خواهد کرد.
[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”ارتباط با ما”][vc_column_text]
دکتر منشادی متخصص غدد و متابولیسم با سالها تجربه در زمینه درمان بیماریهای غدد با استفاده از دانش تخصصی روز دنیا آماده ارائه کمک به شما میباشد. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت با شماره ۰۲۱۲۲۸۷۷۷۹۶ - ۰۲۱۲۲۸۹۴۱۰۸ تماس حاصل فرمایید.
[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][/vc_accordion][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
پرمویی چیست و چه چیزی باعث به وجود آمدنش میشود؟
پرمویی، رشد بیش از حد مو در نواحی خاصی از صورت و بدن زن است، مانند سبیل و ناحیه ریش که باعث ایجاد الگوی موی مردانه میشود. زنان به طور معمول ممکن است در این نواحی موهای ریز، کم رنگ و کمی قابل مشاهده داشته باشند، اما رشد زیاد مو در الگوی مردانه با موهای زخیم یا رنگی در این نواحی انتظار نمیرود.پرمویی در زنان به این معنی است که فولیکولهای مو توسط تستوسترون و هورمونهای دیگر آندروژن بیش از حد تحریک میشوند. آندروژنها هورمونهای جنسی غالب در مردان هستند. زنان معمولا دارای سطوح اندروژن پایین هستند. پرمویی میتواند ناشی از سطوح غیر طبیعی و بالای آندروژن یا تحریک غیر طبیعی فولیکولهای مو حتی زمانی که سطوح آندروژن طبیعی است، باشد.در بعضی موارد، آندروژن اضافی از داروهایی مانند پروژستین خاص استفاده شده در برخی برندهای قرص ضد بارداری یا استروئیدهای بدنسازی که حاوی آندروژن هستند یا برخی از اثرات مشابه آندروژن را دارند، به دست میآید. داروهای دیگر ممکن است به طور غیرمستقیم باعث تولید هورمونهای آندروژن اضافی در بدن شوند. اینها شامل برخی داروها برای درمان تهوع، اسکیزوفرنی، پریشانی، تشنج صرعی، سردردهای میگرنی، اختلال دوقطبی، پرخاشگری و فشار خون بالا، و همچنین داروهای استروژن و مخدر هستند. گاهی اوقات تولید بیش از حد هورمونهای آندروژن ناشی از اختلال یا وضعیت غیرعادی در تخمدانها، غدد فوق کلیوی یا غده هیپوفیز مغز است.گاهی رشد موهای اضافی با الگوی رشد ناشی از هورمونهای آندروژن (به عنوان مثال، موی بین چشمها، در پیشانی، در شقیقهها و یا بالای گونهها در صورت) مطابقت ندارد. این رشد مو، که هایپرتریکوزیس یا پرمویی نامیده میشود، میتواند ناشی از مشکلات تیروئید یا بیاشتهایی عصبی باشد. این همچنین میتواند ناشی از استفادهی طولانی مدت از داروهای خوراکی خاص، از جمله سیکلوسپورین (نئورال، ساندیمون، SangCya)، فنیتوئین (دیلانتین)، ماینوکسیدیل (لونیتن) و پنیسیلامین (کوپریمین، Depen) باشد.
چرا عملکرد تیروئید برای موها مهم است؟
تیروئید غدهای است که متابولیسم را تنظیم میکند و میتواند با شرایط بسیاری تحت تاثیر قرار گیرد. این شرایط عبارتند از کمبودهای تغذیهای، رشد بیش از حد مو، بارداری و یائسگی، اما شرایط محدود به این چند مورد نیستند. مشکلات تیروئید همچنین میتواند به علت داروهایی باشد که مصرف میکنید یا ممکن است به سادگی ناشی از ژنتیک و یا بخشی از یک عارضهی زمینهای باشد. عملکرد تیروئید برای موها مهم است زیرا به کنترل تولید پروتئینها و همچنین استفاده بدن از اکسیژن کمک میکند کم کاری یا پرکاری تیروئید میتواند موجب افزایش رشد مو، ریزش مو، کم پشتی مو یا کاهش رشد مو شود. هر دو پرکاری و کم کاری تیروئید به راحتی با آزمایش میزان تیروئید کم یا زیاد تشخیص داده میشود. با این حال، اگر دچار ریزش مو هستید، حتی اگر تیروئید در محدوده طبیعی (از قبیل نرمال بالا و نرمال پایین) است نیز باید مورد بررسی قرار گیرد.
دیگر عوارض پرکاری و کم کاری تیروئید چه هستند؟
دو بیماری رایج تيروئيد عبارتند از هاشیموتو (کم کاری تیروئید) و گریوز (پرکاری تیروئید). رشد بیش از حد موها فقط یکی از علائم این بیماریها است و شما باید انتظار داشته باشید که یک یا چند مورد دیگر که در زیر ذکر شدهاند را نیز تجربه کنید:
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_accordion style=”style4″][vc_accordion_tab title=”علائم پرکاری تیروئید”][vc_column_text]
- فشار خون بالا
- ضربان قلب سریع
- افزایش تعریق
- بیخوابی
- کاهش وزن (علیرغم افزایش اشتها)
- چشمان برآمده
- نابجارویی مو، یا هیرسوتیسم
- کم پشتی مو
[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][vc_accordion_tab title=”علائم کم کاری تیروئید”][vc_column_text]
- ضربان پایینتر
- صدای گرفته
- عدم تحمل سرما
- افزایش وزن
- ریزش موی ابرو
- موی نازکتر و خشکتر
[/vc_column_text][/vc_accordion_tab][/vc_accordion][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
درمان پرمویی یا هیرسوتیسم ناشی از مشکلات تیروئید
اگرچه کندن مو، اصلاح کردن، اپیلاسیون، بند انداختن، کرمهای مو بر، سفید کننده، یا لیزر ممکن است در کوتاه مدت جذاب به نظر برسند، اما هیچ یک از آنها دائمی نیستند. این روشها زمانبر و پرهزینه هستند و بهترین نتایج را ارائه نمیدهند. فقط به این دلیل که این درمانها محبوب هستند، به این معنا نیست که موثرند. اغلب پس از انجام این روشها دوباره به سرعت موها در میآیند. اگر احساس میکنید که ممکن است یک مشکل پزشکی داشته باشید، به شما پیشنهاد میکنیم با پزشکتان تماس بگیرید تا در مورد وضعیت سلامت شخصی و گزینههای درمان ممکن اطلاعات دقیق و کاملتری کسب کنید.در صورتی که مشکوک به کم کاری یا پرکاری تیروئید هستید، باید یک قرار ملاقات با پزشک یا متخصص غدد ترتیب دهید. داروهای بسیاری وجود دارند که اختلالات تیروئید را درمان میکنند، اما فقط تجویزی هستند. به محض اینکه تیروئید توسط پزشک درمان شود، محصولات موی دست ساز و تخصصی وجود دارند که پزشکان میتوانند برای مبارزه با رشد بیش از حد موها تجویز کنند.متخصص غدد همچنین قادر خواهد بود با متخصصین دیگر مشورت کند تا بهترین مسیر درمان برای بدن و موهای شما را فراهم کند. درمانهای مختلفی وجود دارند که یک پزشک میتواند برای کمک به مشکل تیروئید یا هورمونی به شما پیشنهاد کند. بعضی از اینها ممکن است شامل ید رادیواکتیو و داروی ضد تیروئید باشند که میتوانند باعث شوند برخی افراد در عرض چند هفته احساس بهتری داشته باشند. درمانهای تیروئید، مویی که از قبل در آمده را از بین نمیبرند، اما ميتوانند به جلوگيري از رشد بیشتر مو کمک کنند. هنگامی که یک مشکل مربوط به تیروئید اصلاح میشود بعید است که دوباره موهای جدید در نواحی ناخواسته رشد کنند.
“کپی فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است.”
ارتباط تیروئید و ریزش مو:طاسی ناشی ازداروی تیروئید کم کار و پرکار
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]